Badmintonclub introduceert lessen voor de allerkleinsten

4 september 2024
 

Vanaf woensdag 4 september introduceert Badmintonclub Lansingerland een nieuwe activiteit speciaal voor de jongste sporters: peuter- en kleuterbadminton. Kinderen van drie tot zeven jaar kunnen wekelijks deelnemen aan deze speelse en leerzame lessen, die plaatsvinden in de Oostmeerhal.

Na een succesvolle proefles heeft de club besloten om deze activiteit op reguliere basis aan te bieden. De lessen, die elke woensdag van 15:00 tot 16:00 uur worden gegeven, richten zich op de motorische ontwikkeling van de kinderen. Door middel van speelse oefeningen leren de kleintjes basisvaardigheden zoals balans, gooien en bewegen, met behulp van speciale attributen die de club heeft aangeschaft.

Eldert Mulder, die bij de start van het nieuwe initiatief betrokken is, benadrukt dat het programma is opgezet in samenwerking met de Nederlandse Badminton Bond. “We richten ons vooral op kinderen van drie tot vijf jaar.” aldus Mulder. “Het gaat vooral om spelenderwijs leren, waarbij we aangepaste badmintonrackets gebruiken die geschikt zijn voor deze leeftijdsgroep.”

De eerste serie van twaalf lessen loopt van 4 september tot en met 27 november. Hoewel de lessen al bijna vol zitten, zijn er nog enkele plekken beschikbaar.

Met deze nieuwe toevoeging hoopt de club een nieuwe generatie badmintonners aan te trekken en bij te dragen aan de motorische ontwikkeling van jonge kinderen. “Het is een geweldig leuke manier om kinderen actief en gezond te laten bewegen.” aldus Mulder.

Beluister het gehele interview dat vrijdag te horen was in Het Magazine.