Najaarsconcert van Muziekvereniging Helicon in het teken van de Top 2000

3 september 2024
 

Het najaar belooft muzikaal gezien een feest. Muziekvereniging Helicon organiseert op zaterdag 30 november hun jaarlijkse Najaarsconcert, dit keer geheel in het thema van de Top 2000. Het concert, dat plaatsvindt in De Ark, wordt dit jaar opgesplitst in twee delen: een middagconcert voor kinderen en een avondconcert voor volwassenen.

Evelien Hählen, lid van Helicon, legt uit dat de keuze voor het Top 2000-thema perfect aansluit bij zowel het brede muziekaanbod als de sfeer die de vereniging wil neerzetten. “We spelen alleen nummers uit de Top 2000, met één uitzondering, namelijk een nummer dat volgens ons binnenkort ook in die lijst zal staan. Het wordt een feest van herkenning voor jong en oud.” aldus Evelien.

Het middagconcert, dat om 16.00 uur begint, is speciaal ingericht om ook kinderen te betrekken. De deuren openen al om 15.30 uur, en de jonge bezoekers kunnen onder andere genieten van een silent disco, wat het evenement extra bijzonder maakt. Het avondconcert start om 20.00 uur en biedt een uitgebreidere muziekselectie die inspeelt op de diverse smaken van het publiek.

Kaarten voor het Najaarsconcert zijn net in de verkoop gegaan en volgens Evelien is er nog voldoende beschikbaarheid. “We spelen met twee orkesten, waaronder ons Opmaat orkest, dat dit jaar voor het eerst ook meedoet aan de organisatie. Zij hebben zelfs hun eigen nummer, ‘Soldier On’ van Di-rect, voorbereid met hulp van onze dirigent Jeroen de Wit.” vertelt Evelien trots.

De vereniging, die een rijke geschiedenis heeft in Lansingerland, staat altijd open voor nieuwe leden en vrijwilligers. “Of je nu al een instrument bespeelt of het wilt leren, je bent altijd welkom. Kom gerust eens langs op onze repetitieavond.” nodigt Evelien uit.

Beluister het gehele interview dat vrijdag te horen was in Het Magazine.