Lansingerland bruist van cultuur tijdens Open Cultuurdag

2 september 2024
 

Afgelopen zaterdag vond in het centrum Berkel en Rodenrijs de tweede editie van de Open Cultuurdag plaats, een evenement dat kunst en cultuur in de schijnwerpers zet voor jong en oud. Het zonovergoten evenement trok vele bezoekers die genoten van een breed scala aan activiteiten, van muziek en theater tot workshops en exposities.

De Open Cultuurdag biedt inwoners van Lansingerland de kans om te ontdekken wat de regio te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. De dag begon met optredens van diverse koren en muziekgroepen, waaronder een saxofoonensemble en een popkoor. In de bibliotheek konden bezoekers genieten van een kunstexpositie. Ook waren er activiteiten zoals schminken en een vossenjacht georganiseerd door de lokale toneelgroep.

Voor kinderen was er een uitgebreid programma, met onder andere dansworkshops, kleien en het versieren van bloemen. “We wilden echt iets voor iedereen bieden,” aldus Iris Schiebergen, cultuurcoach van Lansingerland. “Van jong tot oud, er is voor elk wat wils.”

Ontdek je nieuwe hobby
Dit jaar stond de Open Cultuurdag in het teken van het thema ‘Ontdek je nieuwe hobby’. “We vinden het belangrijk dat mensen in Lansingerland actief deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten,” legt de cultuurcoach uit. “Verenigingen hebben nieuwe leden nodig om te kunnen blijven bestaan, en door dit thema hopen we dat mensen enthousiast worden om iets nieuws uit te proberen.”

Verschillende lokale verenigingen presenteerden zich tijdens het evenement, waaronder een toneelgroep en een muziekvereniging. Ook was er aandacht voor de geschiedenis van de regio, met een bijdrage van de oudheidkundige vereniging.

Gezelligheid en ontmoeting
Naast alle culturele activiteiten was er ook ruimte voor gezelligheid. Op het terrein waren er kraampjes met eten en drinken, en bezoekers konden genieten van het mooie weer. Een vader die haar dochter had meegenomen zei: “Het is leuk om te zien wat er allemaal te doen is in de regio. Mijn dochter is heerlijk aan het knutselen, terwijl ik geniet van een drankje in de zon.”

Een succesvolle tweede editie
De organisatie kijkt tevreden terug op een succesvolle tweede editie van de Open Cultuur Dag. “We hebben dit jaar geprobeerd het evenement groter en uitgebreider te maken dan vorig jaar.” vertelt de cultuurcoach. “En met het prachtige weer en de enthousiaste bezoekers kunnen we wel zeggen dat het een groot succes was.”