De muzikale reis van Fleur Bonnewits

28 juli 2024
 

Vrijdagavond was Fleur Bonnewits, beter bekend als Novits, in de studio van RTV Lansingerland voor de primeur van haar nieuwe single. Fleur is opgegroeid in Berkel en Rodenrijs en studeert momenteel songwriting aan het conservatorium in Rotterdam. Haar muziek, een mix van folk, pop en rock, wordt gekenmerkt door rijke orkestrale arrangementen en filmische invloeden.

Fleur begon haar artiestenproject ongeveer 2,5 jaar geleden. Ze schrijft, produceert en arrangeert haar eigen muziek en werkt graag samen met andere muzikanten om haar nummers tot leven te brengen. “Ik vind het heel vet om te arrangeren voor orkestrale dingen, zoals blazers en strijkers,” vertelt ze enthousiast. Haar nummers zijn doordrenkt met verhalen, wat haar muziek een diepere laag geeft.

Creatieve proces
Inspiratie haalt Fleur uit allerlei bronnen, van persoonlijke ervaringen tot boeken en schilderijen. Ze vertelt: “Heel veel van mijn muziek gaat eigenlijk over conflict en wrijving met anderen en met mezelf.” Haar nieuwste nummer, dat volgende week uitkomt, is geïnspireerd op het boek “The Unbearable Lightness of Being”. Ze legt uit dat haar creatieve proces begint bij haarzelf, maar dat samenwerken met andere muzikanten haar muziek naar een hoger niveau tilt.

Nieuwe muziek en toekomstplannen
Fleur heeft onlangs een EP uitgebracht met vier nummers en is druk bezig met een nieuwe EP. Hoewel de nummers al geschreven zijn, moet ze nog beslissen hoe ze deze gaat bundelen. Ze kiest ervoor om elk nummer afzonderlijk uit te brengen, zodat ze de aandacht krijgen die ze verdienen.

Daarnaast heeft Fleur spannende plannen voor de nabije toekomst. Over drie weken verhuist ze naar Zwitserland voor een uitwisselingsprogramma, waar ze compositie voor film, theater en media gaat studeren. “Het is supervet, maar ook heel spannend,” zegt ze over haar aanstaande avontuur.

Voor wie op de hoogte wil blijven van Fleur’s muzikale reis, kan haar volgen op Instagram (@novits), Facebook (Novits Music), en Spotify (Novits). Haar muziek is ook te vinden op Apple Music en andere streamingplatforms.

Beluister hieronder het interview met Fleur en een deel van het liedje. Het TV interview volgt binnenkort.