Ooggetuige explosie: ‘Vlammen, puin en overal glas. Je hart zit in je keel’

2 september 2024
 

Ondernemers hebben geen veilig gevoel meer op het bedrijventerrein waar in de nacht van zondag op maandag opnieuw een explosie was. De derde in zeer korte tijd. Dat vertelt een ooggetuige die werkt op het terrein, en ’s avonds laat nog aanwezig was toen het explosief afging.
Even na middernacht was er opnieuw een harde knal op de Briljantstraat in Bleiswijk. Het is de derde explosie in ongeveer een week tijd. Ook zijn er explosieven gevonden, maar die zijn niet afgegaan. Voor ondernemers is de maat nu vol.

Overal puin en glas
“Even na middernacht hoorde ik een keiharde knal. Ik keek naar buiten en zag vlammen en puin van andere panden op de grond. Overal lag glas. In no-time kon je wel zien dat er een nieuwe bom was afgegaan”, vertelt de werknemer die ’s avonds laat nog op locatie was. Hij is voorzichtig en wil daarom liever anoniem blijven. “Je hart zit in je keel, ook al is het niet de eerste keer.”
Omdat het de derde explosie in korte tijd is, hebben omliggende ondernemers uit voorzorg hun waardevolle spullen weggehaald. Op die manier willen ze extra schade voorkomen, vertelt de werknemer: “Alle auto’s, spullen zijn weg, niemand vertrouwt het hier meer. Het is een onveilige plek geworden.”

Auto’s wassen
Wat voor bedrijf het doelwit is, is niet bekend volgens de werknemer. Geen van de ondernemers op het terrein weet welk werk het bedrijf doet: “Ze zitten hier nog niet zo lang, ze zeggen dat ze auto’s wassen. De vorige ondernemers zijn er uitgegooid omdat ze gokten. Het adres brengt kennelijk onheil met zich mee.”
Of er nog meer explosies komen? De werknemer houdt z’n hart vast. “Dit is niet veilig meer. Als ze opnieuw komen, zullen de explosies alleen maar groter worden. Ik hoop dat de boodschap nu wel over is gekomen.”

 

Dit verhaal is van mediapartner Rijnmond