Topper eindigt in remise

De topper in de 4e klasse F tussen TOGB en Zestienhoven is in 2-2 geëindigd. Beide teams  hadden uit de eerste twee duels de volle 6 punten binnengehaald. Zestienhoven trainer John van Leeuwen en TOGB trainer Paul van Oosten stuurden op het Hoge Land de sterkst denkbare teams het veld in opzoek naar de 3eoverwinning.

Zestienhoven liet TOGB aan de bal en probeerde met snel storen en hoog druk zetten TOGB fouten te laten maken. TOGB liet de bal rustig rond gaan en had de rust om te wachten tot de Oranje Witten te vroeg instapten. Na een voorzichtig begin brak de wedstrijd in de 16e minuut echt los. Na een aanval over links was het Jack Ammerlaan die de bal de zestienmeter van Zestienhoven  inbracht. Joey Lems schatte de voorzet van Ammerlaan op waarde in en verschalkte oud TOGB jeugdspeler Jesper Geense, 1-0. Zestienhoven schakelde om van systeem en ging opzoek naar de gelijkmaker. De Rotterdammers schuwde de duels niet en oogstte in de eerste helft twee gele kaarten. De kaarten werden gegeven voor charges op Jack Ammerlaan en Freek Borsboom. Halverwege de eerste helft mochten de gasten aan de linkerkant halverwege de TOGB helft een vrije trap nemen. De TOGB verdediging stond niet goed opgesteld en zo kon Nick de Vlaming de gelijkmaker achter Elko Windmeijer koppen, 1-1. Vlak voor de thee kreeg Zestienhoven een enorme kans om met voorsprong de rust in te gaan, De inzet van Vreugdenhil ging echter voor het TOGB doel langs.

Al vroeg in de tweede helft moest Zestienhoven door met 10 man. Na een domme overtreding op Joey Lems kreeg Mitchel Kamper zijn tweede gele kaart. Met rood mocht de spelbepaler niet verder en moest Zestienhoven verder met 10 man. TOGB wist zich eerst geen raad met de overtal situatie. De Rotterdammers konden niet op achterstand gezet worden en loerden op de counter. Na wat spelden prikken van TOGB was er rond de 60ste minuut een uitgemeten kans voor Tim Mourits. Doelman Geense liet de bal op de rand van de zestien los en zag oud teamgenoot Tim Mourits op doel schieten. Het vizier van Mourits stond niet op scherp en de inzet van de TOGB aanvaller ging naast het doel. Een minuut later was er een vlammend schot uit de tweede lijn van Joost Stift. Ook dit schot trof geen doel. TOGB zette hoog druk, liet de bal rond gaan en zag vleugelaanvaller Sam Havenaar, spits Joey Lems en goaltjes dief Tim Mourits meerdere mogelijkheden om zeep helpen. Uit de tweede lijn namen Freek Borsboom, Tom Ruigrok en Joost Stift het Rotterdamse doel onder vuur. Zonder Berkels succes. Een oude voetbal wet zegt dat het team in onder tal ook altijd mogelijkheden krijgt. Zo ook vandaag. Uit een standaard situatie wisten de gasten de 1-2 op het bord te zetten via invaller Romano Pepermans. De vreugde aan de kant van Zestienhoven was groot. TOGB schakelde over op een hogere versnelling. Ook bracht trainer coach Van Oosten verse krachten binnen de lijnen om resultaat af te dwingen. Van den Broek kwam Stift aflossen en Twaalhoven en De Keizer kwamen voor Ruigrok en Ammeerlaan. Twaalfhoven ging  kort na zijn invalbeurt vanaf links op avontuur en werd gestuit ten kosten van een overtreding. Van den Broek leverde de toegekende vrije trap op maat af bij Havenaar. De kopbal van Havenaar werd spectaculair door doelman Geense gekeerd. De rebound van Mourits dwong Geense eveneens zijn klasse te tonen. De sluitpost keerde de inzet van Mourits ten kostte van een hoekschop.

Vlak voor tijd werd Lems binnen de zestien onderuit gehaald. Scheidsrechter Isri zag geen strafschop in het vergrijp van de Zestienhoven verdediger en liet doorspelen. Diep in blessure tijd wist TOGB toch nog te scoren. De bal werd in de zestien gebracht en door laatste man Thijs Raaben binnen gekopt, 2-2.