TOGB zaterdag naar 2e ronde nacompetitie

In de strijd om promotie naar de 3e klasse moest TOGB zaterdag het in de eerste ronde van de nacompetitie het opnemen tegen vv Maasdijk. Maasdijk had het thuisvoordeel in de nastoot voor een plek in de 3e klasse. TOGB coach Paul van Oosten moest vandaag door het afwezig zijn van maar liefst 9 spelers een beroep doen op spelers uit de JO17 om een representatief team het veld in te kunnen sturen en voldoende wissels op de bank te hebben in de strijd voor promotie. Finn Ameling, Tosh Poedai en Yash Babullal waren beschikbaar omdat JO17-1 geen nacompetitieverplichtingen had.

Van Oosten stelde Yash Babullal in de basis op en gunde aan de andere twee jongelingen minuten. Beide teams lieten in het duel, op het stroeve kunstgras in Maasdijk, de toeschouwers geen hoogstaand voetbal zien, maar wel veel strijd en werklust, wat kansen over en weer opleverde. Na de eerste helft stond het 0-0.

TOGB pakte in de tweede helft via de goed doorgelopen Yash Babullal brutaal de 0-1. Babullal liet zien dat hij het senioren niveau goed aankan en luisterde zijn debuut op met een treffer. Lang kon TOGB niet genieten van de voorsprong. Maasdijk maakte twee minuten na de openingstreffer de gelijkmaker. TOGB was even uit balans en Maasdijk drukte door. Op karakter wisten de gastheren de opgelopen achterstand binnen vijf minuten om te zetten in een 2-1 voorsprong. Het duel leek in het voordeel van de thuisploeg te gaan eindigen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg TOGB echter een strafschop. Een klus waar routinier Joey Lems wel raad mee wist. Lems faalde niet vanaf de strafschop stip, zodat de wedstrijd in 2-2 eindigde en er verlengd moest gaan worden.

In de eerste verlenging speelde Lems Van der Sman strak aan op de rand van de zestien. Van der Sman legde de bal goed klaar voor Lems die het leer hard in de hoek schoot, 2-3. De verlenging leverde geen doelpunten meer op en de 2-3 eindstand betekende degradatie voor Maasdijk en mogelijke promotie voor TOGB. Komende zaterdag speelt TOGB in de tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse tegen SEV.

Tekst: Ron Fruining