Programma’s

Adagio

Iedere vrijdagmiddag van 15 tot 16 uur. Een radioprogramma met klassieke muziek, Opera en Operette. Elke week de beste solisten en orkesten. Productie en presentatie: Vic Lewis

Argos (NPO Radio1)

Overgenomen programma van NPO Radio1, elke woensdagavond van 9 – 10 uur. Journalistiek speurwerk naar opmerkelijke achtergronden bij het nieuws, of zaken die nieuws zouden moeten zijn.

A Sentimental Journey

Elke woensdagmiddag van 15 – 16 uur. Een reis door het verleden voor senioren met muziek uit de 20-, 30-, 40- en 50-er jaren. Met Nationale en Internationale muziek, voor ieder wat wils. Productie en presentatie: Vic Lewis

Classics

Elke werkdag tussen 07 en 10 als er geen andere programma’s zijn hoort u in Classics de hits uit de 80’s, 90’s en 00’s.  

De Late Avond

De Late Avond is een radioprogramma dat voor en samen met lokale omroepen in Zuid-Holland wordt gemaakt. Op maandag t/m vrijdag een nieuw programma in het laatste uurtje voor middernacht met rustige muziek en weetjes uit de regio.

De nacht wacht

Iedere nacht vanaf 00:00 hoor je de lekkerste muziek om rustig mee in slaap te vallen. Ben je een nachtmens en wil je lekker relaxen bij de radio dan kan dat uiteraard ook met De nacht wacht.

De Taalstaat (NPO Radio 1)

Overgenomen programma van NPO Radio1, elke donderdagavond van 6 -8 uur. Is het wilden of wouden? De spits afbijten of het spits afbijten? Wie wordt de beste leraar Nederlands van 2018 en welke Nederlandstalige plaat is zo mooi dat hij gedraaid moet worden?

De Zijlijn

Elke maandagmiddag tussen 18:00 en 20:00 analyses en commentaren over de sportieve activiteiten van het afgelopen weekend. Productie en presentatie: Ruud Bahnert.

Het Magazine

Het Magazine brengt je elke vrijdagavond tussen 18:00 en 20:00 op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio. Actualiteiten, politiek, sport, cultuur en natuurlijk de mening van de lokale Lansingerlanders.

Kerk in de huiskamer

Het programma “Kerk in de huiskamer” wordt iedere zondagmorgen tussen negen en twaalf uur uitgezonden door de teams van verschillende kerken in Lansingerland.

Klassiek met Keller

Elke dinsdagmiddag van 12 tot 14 uur met een herhaling op zondagmiddag van 12 tot 14 uur. Een ontdekkingsreis door vier eeuwen klassieke muziek vanaf de Barok, via het Classicisme en de Romantiek naar het Impressionisme van de vroege 20e eeuw.

LansingerlandsBelang

LansingerlandsBelang is het politieke radio-magazine van RTV Lansingerland voor de inwoners en belanghebbenden in de gemeente Lansingerland. Het programma wordt uitgezonden iedere woensdagavond tussen 19 en 20 uur en is de opvolger van het programma ITTI. Het magazine richt zich op lokaal bestuur, regionale en […]

Lunchbox

Een programma lekker voor bij de lunch! Er is veel muziek, vooral veel nieuwe muziek komt er voorbij. Er is eigenlijk van alles wat voor je tussen 12.00 uur en 14.00 uur van maandag tot en met vrijdag op Lansingerland FM.

Met het Oog Op Morgen (NPO Radio 1)

Overgenomen programma van NPO Radio1 elke zaterdag- en zondagavond van 11 -12 uur. Het Oog brengt een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview met mensen in en achter het nieuws, omlijst door mooie muziek.

Mintons Playhouse

Het Jazztotaal programma, inclusief de Nederlandse Jazz kalender. Donderdagmiddag van 15 – 16 uur, en herhalingen op zondagavond van 8 – 9 uur. Productie en presentatie: Vic Lewis

Nieuws in Lansingerland

Van dinsdag- tot en met vrijdagmiddag tussen 5 en 6 uur kun je nog even rustig de actualiteiten in de regio van deze en de voorbije week tot je nemen. Nieuws in Lansingerland kan het beste omschreven worden als een dagelijkse audio-knipselkrant aangevuld met lokale items.

Prettig weekend

Prettig weekend is er elke zondag tussen 14:00 en 16:00 uur. De radiomaker achter dit programma is de 50 al een tijdje gepasseerd en alhoewel hij de huidige muziek op z’n tijd ook wel kan waarderen, ligt zijn passie bij de 70’s en 80’s.

Swing and Sweet

Elke dinsdagmiddag van 15 – 16 uur, met een herhaling op zondagavond van 9 – 10 uur Het easy listening programma, muziek op niveau: een rustpunt van de dag. Productie en presentatie: Vic Lewis

Time4Trance

Naast de laatste nieuwe Trance tracks presenteren Han & Vincent ook wekelijks het festival nieuws en bieden ze ruimte voor Trance DJ/producer talent van over de hele wereld en uit de regio. Bekend EN Onbekend.

The Alternative

The Alternative is een programma met en over alternatieve muziek. Iedere dinsdag om 20.00 uur op Lansingerland FM. Productie en presentatie: Almer Kamphuis, Yvette Gabler & Daan de Gelder  

Verkiezingen 2018

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zijn op 3 donderdagen om 19:00 tot 20:00 een raadsdebat uitgezonden met enkele fractieleiders van de deelnemende politieke partijen.

Vic’s Party

Elke maandag tussen 15:00 en 16:00 “Vic’s Party”. Daarin Semi Klassieke muziek en Middle of the road.   Presentatie: Vic Lewis

Weekendhumör

Verplaatst  van zaterdagmorgen naar zaterdag  van 12:00 tot 15:00. Weekendhumör met Arthur de Bone en Youri Schuurman.

Woordkunst

Elke woensdagavond van  18 tot 19 uur bespreekt Marianne van Seters in ‘Woordkunst’ nieuwe, recent verschenen boeken, maar soms ook al iets oudere titels of zelfs klassiekers.

ZorgSaam (of Raadsvergadering)

ZorgSaam is een programma voor, door en over de zorg in Lansingerland. Elke donderdag van 20.00 tot 22.00 uur ontvangen Hans Cieremans en Mathijs van der Kaaij één of meerdere gasten, die met de zorg te maken hebben.