Berkel vrouwen periodekampioen

BERKEL VROUWEN 1 PERIODEKAMPIOEN!

Het is de trots uit Lansingerland gelukt,een prijs pakken in het debuutjaar in de hoofdklasse en dat is een prestatie van formaat.

Zaterdag kon dan echt de kers op de taart worden gezet in de thuiswedstrijd tegen RCL maar daar moest dan wel van gewonnen worden.
Het hele seizoen bovenin meedraaien en dan  dit kunnen bewerkstelligen, ja daar werd al weken over gesproken en nu was het moment dan echt daar,negentig minuten alles geven voor een mooi feest.

Iets na 15.15 uur was de aftrap onder toeziend oog van vele toeschouwers langs het veld en op het balkon die genoten van het mooie weer en de passie op het veld.

Er heerste ook best wel wat spanning en dan hoop je dat de ban snel gebroken wordt.
Berkel kreeg kansen,hield verder achterin de controle en probeerde zo om de tegenstander onder druk te zetten.
In de 12e minuut loon naar werken voor de blauw-gele equipe want toen was het Melanie den Dulk die fraai de score opende en zorgde voor enige opluchting.
Hierna lukte het de thuisclub echter niet om door te stoten en de wedstrijd in het slot te gooien,sterker nog,de spanning bleef en RCL was ook een paar keer dicht bij een treffer.
Zover kwam het niet en vlak voor rust,we tellen de 39e minuut , was het de weergaloze Michelle Arbman die Berkel op 2-0 schoot en met deze heerlijke ruststand ging men op naar de limonade.
Even op adem komen en voor de 2e helft de puntjes op de I zetten want dit mocht niet meer fout gaan.
In het 2e bedrijf ook niet het allerbeste voetbal maar wel veel passie en inzet in een overigens zeer sportieve wedstrijd van beide kanten .
Diep in de 2e helft liet de thuisclub haar klasse zien en werd de wedstrijd definitief beslist, eerst scoorde de goed spelende Melanie den Dulk in de 70e minuut de 3-0 en niet veel later gaf ze de bal precies op maat voor Lindy Hogedoorn die zo de 4-0 noteerde.
Vlak voor tijd scoorde Melanie den Dulk fraai de 5e treffer voor Berkel en haar 3e van deze middag.
Inmiddels was het balkon leeggelopen en had iedereen zich rond de dug-out van berkel verzameld want er stond nog iets te gebeuren.
Er werd afscheid genomen van aanvoerdster Lisa Wijnen en Kimberley Vermeulen en wel op een speciale ludieke manier, dit van te voren doorgesproken met de scheidsrechter en Janet de trainster van RCL.
Echt in de aller aller laatste minuut zou Kim het veld inkomen voor Lisa waarbij alle speelsters een grote erehaag vormden voor deze kanjers.
Dit gebeurde dan ook met tranen en kippenvel in overvloed want dit was wel even een momentje hoor.
Kimberley Vermeulen mocht vervolgens middels een ingooi vanaf de zijlijn het spel hervatten en hierna blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Een wereldprestatie van formaat dus van Berkel die ‘ gewoon’ een prijs winnen in de hoofdklasse en hiermee dus de nacompetitie ingaan met als inzet een ticket voor de TOPKLASSE.
Hierna bleef het nog lang gezellig op de club met een perfect georganiseerde BBQ, de nodige drankjes, prima muziek, en heel veel gezelligheid en saamhorigheid.
Even genieten van dit moment en dan start zaterdag de nacompetitie, hierover later meer.