TOGB-Tafeltennis: TOGB 1 wint overtuigend van Sittard 2

Het eerste seniorenteam van tafeltennis vereniging TOGB reist op zaterdag 6 oktober af naar Sittard. Daar moeten Milo de Boer, Leroy Heemskerk en Ronald Vijverberg in de derde divisie hun koppositieverdedigen tegen de nummer 3.
Manuel Piepmeyer is de eerste tegenstander van Leroy. In de opening game start Leroy sterk met strakke topspinballen, maar in de tweede game weet Manuel ze goed te blokken. Het wordt uiteindelijk een beslissende vijfde game en daarin trekt Leroy terecht aan het langste eind met 11-4. Milo en Ronald hebben beduidend minder moeite met hun tegenstander en rollen ze in drie games op.
In het dubbel spelen Milo en Leroy tegen Manuel en Job Hoedemakers. In de eerste game komt Sittard voor met 8-3, maar krijgt TOGB het lek boven. Met korte steekballen weten ze de wedstrijd toch binnen te halen en staat het 4-0.
Er is toch wel duidelijk een klasse verschil tussen Berkel en Rodenrijs en Sittard, want in de drie partijen die daarop volgen wordt er vrij gemakkelijk 7-0 van gemaakt. Er komt pas echt strijd in de wedstrijd van Ronald en Job, waar Sittard brutaal de eerste game pakt. Ronald heeft echter nog nooit verloren van Job en is dat nu ook niet van plan. De tweede haalt hij met droge smashes binnen, maar uiteindelijk wint Job toch met 15-13 in de vierde game.
Het slot akkoord van TOGB is weer van grote klasse en vooral Milo maakt indruk door zijn partijen allemaal in drie games te winnen. Hij verdient dan ook de eer om het laatste punt binnen te halen en zo wordt een middagje Limburg afgesloten met 9-1. Coach Michel de Boer stelt tevreden vast dat ‘het team op koers ligt’. Op 13 oktober speelt TOGB 1 weer thuis in ‘Den Opper’ om 14.00 uur. Wees welkom.

Jeugduitslagen Oktober 6
Jeugd 1 (landelijk B) speelt uit tegen Hutaf 2. Ivar Noordam, Elly Luo en Rick Bakker laten zien dat ze terecht koploper zijn. Na het dubbel staat het al 3-1 en zijn alle potjes in drie games gespeeld. Ivar verliest daarna net van Jesper van Zanten in vijf games en Elly brengt in een spannende wedstrijd de 4-2 op het scorebord. Het wordt uiteindelijk 6-4 voor TOGB en zijn ze twee punten ‘los’ op de nummer twee.
Jeugd 2 (promotie klasse) neemt het op tegen Rijnsoever 1 uit Katwijk. Het wordt geen gemakkelijke middag voor Luc Grunbauer, Tom Luyken en David Leeson. Na het dubbel lijkt er niets aan de hand, als het 3-1 staat, maar daarna leveren Luc en Tom verrassend twee punten in. Gelukkig weten de TOGB’ers het tij te keren en winnen net met 6-4. Hierdoor moeten ze de koppositie afstaan aan Smash (M).
Jeugd 3 (eerste klasse) speelt tegen Salamanders 1 uit Wateringen. Bram Winkelman opent en weet net te winnen van Jeroen Groenheide. Ook winnen Ilse van Es en Milan de Witte hun eerste partij en staat het 3-0 voor TOGB. Helaas gaat het dubbel verloren en moet Bram de hand schudden van Thijs Aarssen. Milan maakt echter het verschil en omdat hij zijn drie enkelpartijen wint, wordt het uiteindelijk terecht 6-4. Maar ook Ilse mag niet worden vergeten, want die wint er netjes twee.
Jeugd 4 (vijfde klasse) kruist de degens met Sliedrecht Sport 2. Gezien de stand moet dat een gelijkopgaande strijd worden en na de dubbel is dat ook zo, het staat 2-2. Felicity den Breems, Birgit Barkhof en Kristel Luyken doen hun best, maar verliezen daarna vier partijen op rij. Felicity weet haar laatste partij nog wel te winnen en helaas verliest Birgit ook haar derde partij en wordt het 7-3 voor Sliedrecht.

Op de foto Man of the Match Milo de Boer. Foto : Rob de Ruiter

Onze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over de gebruikte cookies en onze privacy-verklaring. Bij het gebruik van de website worden automatisch cookies geplaatst.
Akkoord, verberg dit bericht