Lansingerland in Zicht terug op de buis!

Lansingerland – Wij stonden al even te trappelen, maar nu is de zomerstop dan echt voorbij! Het nieuwe tv-seizoen van Lansingerland in Zicht is afgelopen maandag begonnen. Iedere tweede maandag van de maand zie je bij Lansingerland TV weer een nieuwe uitzending.

Lansingerland in Zicht is een gevarieerd maandelijks magazine, waarin aandacht wordt geschonken aan bijzondere gebeurtenissen en activiteiten in Lansingerland. Iedere maand wordt ook een markant persoon geportretteerd in De Lansingerlandgenoot.

Mariabeeld
In deze uitzending zie je de terugkeer van de heilige maagd. Voor het eerst in ruim 80 jaar wordt Maria eens flink onder handen genomen. Het beeld van de katholieke kerk in Berkel kon wel een nieuw likje verf gebruiken. Stan Hill viel de eer te beurt om zich over het beeld te ontfermen. Een bijeenkomst vol devotie, zo kun je de onthulling van het gerestaureerde Mariabeeld in de tuin van de katholieke kerk in Berkel wel noemen. Onder begeleiding van het koor zegende pastoor Bladowski op Zondag 21 mei het wedergeboren Mariabeeld. Ze kan er wel weer 80 jaar tegenaan!

Zwerfkatten opvang
In een schuurtje naast haar woning startte Ineke Stichting zwerfkatten Rijnmond op. In het schuurtje waren wat hokken gebouwd, maar er kwamen steeds meer meldingen. Zwerfkatten Rijnmond groeide al snel uit tot een professionele organisatie. De stichting is in het leven geroepen om zwerfkatten een beter bestaan te geven. Katten kunnen om verschillende redenen op straat belanden en hun nakomelingen worden in het wild geboren. Het wordt voor de katten steeds moeilijker om in hun leefgebied aan voedsel te komen en om schuilplekken te vinden. De kans op ziektes is aanwezig en met de toename van het aantal zwerfkatten kan tevens overlast ontstaan voor de omgeving. Verslaggever Helma Bianchi ging mee tijdens het vangen van de zwerfkatten.
Je kunt zwerfkatten aanmelden op www.zwerfkattenrijnmond.nl

De Lansingerlandgenoot
Deze maand is geboren bouwer Dirk Batenburg geportretteerd. Hij heeft Bergschenhoek zien veranderen van een dorp van ruim 100 huizen tot aan nu. Na het afronden van de ambachtsschool had Batenburg al snel zijn eerste klus. Hij moest van zijn vader het kippenhok repareren bij het polderhuis. Batenburg zijn grootvader bouwde in 1910 de eerste nieuwbouw bovenaan de Julianalaan en dat was een flinke onderneming. Alles moest met de hand gebouwd worden. “Het bouwen van toen en nu is niet meer te vergelijken” aldus Batenburg. Dirk Batenburg kijkt terug op een hele mooie tijd bij het bedrijf “We hebben altijd plezier gehad in wat we maakte”.

Monumenten
Lansingerland kent vele monumenten. Meer dan 50! Zowel rijksmonumenten als gemeentelijke monumenten. Iedere maand neemt de Stichting Cultureel Erfgoed Lansingerland ons mee aan de hand naar deze vaak onbekende historische pareltjes. Deze keer zijn we bij het Wolstalletje aan de nieuwstraat in Berkel. Het gebouw uit 1913 was vroeger een wagenschuur voor meneer Klapwijk.

Lansingerland in Zicht is op elk hele uur te zien op Lansingerland TV. Een leuk item voordragen? De redactie van Lansingerland in Zicht is te bereiken via tv@rtvlansingerland.nl.

Onze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over de gebruikte cookies en onze privacy-verklaring. Bij het gebruik van de website worden automatisch cookies geplaatst.
Akkoord, verberg dit bericht