Beeldhouwen en muziek in Kunstwerk

In de 21e uitzending van ‘Kunstwerk’ ontmoet ik Henk Franken die op later leeftijd is gepassioneerd geraakt met Beeldhouwen. Het is begonnen omdat Henk een mooi beeld dat hij in een galerie had gezien, eigenlijk te duur vond.

Henk ging er nog een nachtje over slapen, toen hij de volgende dag terug kwam, om het toch te gaan kopen, was het verkocht! Toen heeft Henk het plan opgevat om het zelf te gaan maken. Steen gekocht, beitels en gaan….Na veel oefenen en de nodige technische Workshops en cursussen maakt Henk nu de mooiste vormen in diverse steensoorten. Elk stuk steen heeft zijn eigen structuur en unieke kleurstellingen, voor Henk is dat een uitdaging om met zijn inspiratie een compositie te maken die samen met een zorgvuldig uitgezochte sokkel, een synergetisch geheel vormen.

Henk Franken is inmiddels een van de vaste waarden van het jaarlijkse Cultuurfestival: De Kunsttoer in Oktober, waar Henk hard voor aan het werk is om zijn nieuwste inspirerende creaties te kunnen gaan tonen.

Op dezelfde locatie; bij kunstenares Aleid Egas, die haar vleugel ter beschikking heeft gesteld om de gepassioneerde jonge (15jaar) Damian Heemskerk aan het werk te mogen zien, beleef ik de volle passie van muziek maken op de vleugel.

zag ik de bruisende muzikale talenten van Damian Heemskerk die zijn talenten al van zijn 11e jaar aan het ontwikkelen is, de passie en beleving zijn duidelijk voelbaar.

Het is heel bijzonder dat je naast je school, dagelijks met Pianolessen bezig bent. Er zijn niet veel jonge mensen die deze passie en discipline kunnen/willen opbrengen.

Zeer ingewikkelde pianostukken instuderen en ze daarna uit je hoofd spelen, evt op een concert, is geen sinecure. Voor Damian is het zijn grootste Passie, en waar het op uit gaat draaien dat ziet hij wel. Het is een beleving en een lust voor je oren, we gaan nog heel veel muziek van hem horen, Er zit zeker ‘muziek’ in Damian.

Onze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over de gebruikte cookies en onze privacy-verklaring. Bij het gebruik van de website worden automatisch cookies geplaatst.
Akkoord, verberg dit bericht