Aleid Egas heeft de natuur als inspiratiebron

Lansingerland – In deze uitzending van Kunstwerk 20 ben ik op bezoek in het atelier van Aleid Egas. Het atelier is gelegen aan de Groenzoom, Aleid laat zich inspireren als zij aan het wandelen is met haar hond door de steeds veranderende landschappen.

Ieder jaar weer trekken de vogels van noord naar zuid en omgekeerd, duizenden kilometers leggen zij af. Zij zorgen steeds weer voor thema’s van de schilderijen van Aleid, en voor de nodige inspiratie. Ze fotografeert ze, of slaat ze op in haar hoofd, en in een later stadium krijgen die in de schitterende schilderijen elke keer weer een plekje.

In de schilderijen van Aleid, zie je vogels in geabstraheerde omgevingen, vaak opgezet met krachtige penseelstreken in helder en robuust kleurgebruik. Het werk van Aleid Egas kenmerkt zich door de combinatie van impressionisme en expressionisme, verrassend, onverwacht en toch herkenbaar. En als ‘hoofdthema’s de dieren die voorbij komen, ganzen, zwaluwen, kraanvogels, maar ook vogels die hier blijven.
Aleid heeft nog heel veel doeken te maken, aan de inspiratie zal het niet liggen, die heeft ze volop om zich heen.

Onze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over de gebruikte cookies en onze privacy-verklaring. Bij het gebruik van de website worden automatisch cookies geplaatst.
Akkoord, verberg dit bericht