Woningbouw bij station Lansingerland-Zoetermeer?

In Lansingerland rond het nieuwe station Lansingerland Zoetermeer zijn tot nu toe plannen om kantoren/bedrijven te bouwen en daarnaast een recreatiebedrijf zoals Adventure World.
Het station ligt in Lansingerland op de grens met Zoetermeer en is op dit moment in aanbouw. Op 9 december 2018 wordt het station geopend. De ontwikkeling van het station en het gebied rond het station wordt gezamenlijk gedaan door de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer.

De nieuwe ontwikkelingen zijn, dat nu ook gekeken wordt naar stedelijke woningbouw rond het nieuwe station. Stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten hebben raadsleden in Lansingerland een mogelijke plan voorgelegd. Aan de Zoetermeerse raadsleden wordt het eerste idee over de mogelijke woningbouwlocatie komende week gepresenteerd.

Er is een maquette van het plan gemaakt (zie foto). Er is te zien dat de oostzijde van het nieuwe station en ten noorden en zuiden van de A12 een woonwijk is gesitueerd met ook hoogbouw tot zo’n 70 meter, maar ook veel groen en mogelijkheden voor Adventure World en een groot manifestatieterrein.

Zal dit de vierde kern van Lansingerland worden? Daar is het nu nog te vroeg voor, maar dat het serieuze plannen zijn, kan niemand ontkennen. De toekomst zal uitwijzen welke kant het opgaat met het gebied rond het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer, dat nu nog de werknaam Bleizo heeft.

Artikel door Leefbaar 3B

Onze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over de gebruikte cookies en onze privacy-verklaring. Bij het gebruik van de website worden automatisch cookies geplaatst.
Akkoord, verberg dit bericht