Iedere dag een Roparun vlog

Animatie: Ellen van Halm en Michelle de Vries

Lansingerland/Parijs/Hamburg – Aanstaand weekend starten 309 teams vanuit Parijs of Hamburg die mee doen aan de Roparun. De teams staan voor een enorme uitdaging met vele mooi avonturen voor de boeg met als doel de finish in Rotterdam.

Ook dit jaar doen er weer verschillende teams mee aan de Roparun die ofwel uit Lansingerland komen of een sterke band met onze gemeente hebben omdat er bijvoorbeeld een meer dan gemiddeld aantal teamleden uit onze regio komt. RTV Lansingerland volgt hen en registreert eerste hand hoe zij de Roparun dit jaar ervaren. Maar ook hoe onze eigen technici en verslaggevers het op de route beleven. Met ons eigen vlog laten we dit, net als vorig jaar, aan jou thuis zien! Van het maken van een reportage tot het slapen in de bus, het is allemaal te zien in onze vlog.

Dit jaar doen we echter ook iets nieuws! Enkele teams is gevraagd om mediapartner van RTV Lansingerland te worden en de teamleden zelf als burgerjournalist verslag te laten doen van hun Roparun ervaring op de route. De avonturen van Roparunteams Vrienden van Berkel, Jatogniettan, Tref en Co, Zeparo en Royal Flora Holland zullen direct te volgen zijn via RTV Lansingerland.

Om de teams niet helemaal in het diepe te gooien als journalist of burgerjournalist hebben enkele teamleden inmiddels een workshop “burgerjournalistiek” gevolgd bij RTV Lansingerland. Walter van Krieken van team Jatogniettan: “Erg leuk om via RTV Lansingerland tips en trucs geleerd te hebben zodat we iedereen straks deelgenoot kunnen maken van onze avonturen. Want dichter op de meest mooie momenten tijdens de Roparun kom je niet. In elk geval niet vanaf de bank..!” Door deze samenwerking tussen RTV Lansingerland en de teams kom je nu wel heel dichtbij de actie en de avonturen die de teams mee maken onderweg. De video’s die alle teams maken worden ook verwerkt in de dagelijkse vlog.

De vlogs zijn op 19, 20, 21 en 22 mei in de ochtend te bekijken op onze Facebook en website.

Animatie: Ellen van Halm en Michelle de Vries

Onze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over de gebruikte cookies en onze privacy-verklaring. Bij het gebruik van de website worden automatisch cookies geplaatst.
Akkoord, verberg dit bericht