Roparun teams zelf aan de slag als journalisten bij RTV Lansingerland

Lansingerland, 11 mei 2018 – Traditiegetrouw doet RTV Lansingerland live verslag van de Roparun in een marathonuitzending op de radio in het Pinksterweekend. Ook wordt er een TV registratie gemaakt waarin Team Vrienden van Berkel specifiek wordt gevolgd. Dit jaar doet de omroep echter iets nieuws! Enkele teams is gevraagd om mediapartner van RTV Lansingerland te worden en de teamleden zelf als burgerjournalist verslag te laten doen van hun Roparun ervaring op de route.

De teams van Tref & Co, Zeparo, Flora Holland, Geen Getrut, Vrienden van Berkel en Jatogniettan hebben allemaal in min of meerdere mate een connectie met Lansingerland en reageerden zonder uitzondering heel enthousiast op het idee. “Sommige teams hebben we vanuit historisch perspectief een goede band mee zoals Flora Holland, toen ze voorheen nog in Bleiswijk zaten”, zegt Cornel van der Heiden, teamleider radio en ervaringsdeskundige als live razende Roparun reporter. “Andere teams hebben een meer dan gemiddeld aandeel Lansingerlanders in hun team zitten. Of we zijn ze al eerder op de route tegengekomen. Het wordt nu mijn 8e of 9e keer dat ik meega als reporter dus ik ken inmiddels wel wat mensen”.

Om de teams niet helemaal in het diepe te gooien als journalist of burgerjournalist hebben enkele teamleden inmiddels een workshop “burgerjournalistiek” gevolgd bij RTV Lansingerland. Patrick van Uffelen, cameraman voor onder meer opdrachtgevers als RTL en nog steeds betrokken als vrijwilliger bij RTV Lansingerland, gaf tips en aanwijzingen hoe je het beste opnames kan maken met je eigen smartphone. Vervolgens werden de interviewtechnieken onder de loep genomen door Cornel van der Heiden samen met Marc de Boer zodat de aspirant Roparun reporters met enige basis aan hun nieuwe carrière kunnen beginnen.

En het resultaat mag er zijn! “Het begon wat onwennig maar je ziet dat de beelden en interviews echt snel verbeteren na een paar keer proberen”, zegt Patrick die over de schouder meekijkt. Ook Cornel kijkt tevreden terug op de workshop: “Er zat nu al gewoon heel mooi bruikbaar materiaal tussen. We gaan er echt een waanzinnige uitzending van maken met z’n allen.”. “Gaat goedkomen.”, zegt ook Marc de Boer, redacteur en reporter voor de Roparun uitzending, “het belangrijkste is dat je wat zelfvertrouwen opbouwt gewoon door het een paar keer serieus te doen en te oefenen. Met wat simpele handvaten is het daarna eigenlijk heel eenvoudig én vooral heel leuk. Dat is het voornaamste wat we wilde meegeven!”.

Walter van Krieken van team Jatogniettan: “Erg leuk om via RTV Lansingerland tips en trucs geleerd te hebben zodat we iedereen straks deelgenoot kunnen maken van onze avonturen. Want dichter op de meest mooie momenten tijdens de Roparun kom je niet. In elk geval niet vanaf de bank..!”

De Roparun vindt in het weekend van zaterdag 19 mei tot en met maandag 21 mei plaats. Vanaf zaterdag 12 uur tot maandag 16 uur doet RTV Lansingerland live verslag op de radio op FM 92.2. Ook is de uitzending te volgen via internet (www.rtvlansingerland.nl/live) en is er een speciale Roparun page met vlogs en foto’s van de teams op de route (www.rtvlansingerland.nl/roparun/).

Onze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over de gebruikte cookies en onze privacy-verklaring. Bij het gebruik van de website worden automatisch cookies geplaatst.
Akkoord, verberg dit bericht