Komend weekend Kom in de Kas

Lansingerland – De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april kan de consument kennis maken met dez e verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In de regio Oostland – Lansingerland nemen vijftien bedrijven deel. Van 10.00 tot 17.00 uur openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Diversiteit aan bedrijven
De regio is zeer divers wat betreft bedrijven die meedoen met Kom in de Kas. Het glastuinbouwgebied van Bergschenhoek staat bol van ervaring, innovatie en inspiratie. Alle bedrijven zijn de moeite waard om te bezoeken, we geven een paar voorbeelden. Bij Paprikakwekerij Van der Spek is in het “ De Ruiter Experience Center ” te zien hoe het veredelen van groentegewassen in zijn werk gaat. Bij Stolk Flora wordt door de warmtepompinstallatie 25 % minder gas gebruikt . De warmtepomp haalt warmte uit de rookgassen van de WKK die voor de stroomvoorziening zorgt. Ook kan de warmtepomp warmte (zelfs in de winter) uit de buitenlucht halen. Deze warmte wordt volledig gebruikt om de kas te verwarmen. Bij Koolhaas Paprika worden kookdemonst raties gehouden, u kan hier heerlijk proeven.

Meer te beleven
Behalve rondleidingen op de bedrijven worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Van proeverijen tot speurtochten, springkussens en obstakelparcours, schminken en goochelaars, ezeltje rijden of lammetjes knuffelen. En dat is slechts een tipje van de sluier. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een heerlijk uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 20 18 voor de 41e keer georganiseerd. In regio Oostland – Lansingerland nemen vijftien bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 1 7 .00 op zaterdag 7 april. Bezoekers kunnen hun auto in de buurt parkeren. Er worden gratis pendelbussen ingezet vanaf diverse parkeerplaatsen in het Lage Bergse Bos bij Muizenplaats, in het Hoge Bergse Bos bij de Skiberg en bij Outdoor Valley en nabij restaurant Het Zeeltje in Bleiswijk. Kom in de Kas is gratis toegankelijk.

Voor meer informatie kijk op: www.komindekas.nl.

Onze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over de gebruikte cookies en onze privacy-verklaring. Bij het gebruik van de website worden automatisch cookies geplaatst.
Akkoord, verberg dit bericht