StanHill op straat met al zijn kunst?

Bleiswijk – Kunstenaar Stan Hill gaat iedere maand op zoektocht naar de ziel en zaligheid van onze creatieve Lansingerlandgenoten. Een waar Kunstwerk, elke maand weer! Deze maand gaat hij niet op bezoek bij kunstenaars, maar kunstenaars op bezoek bij hem. Zijn atelier, de Watergang, dreigt ten onder te gaan aan het nieuwe bedrijvenpark Prisma in Bleiswijk.

Stand van zaken
In de vijftiende aflevering van Kunstwerk vertelde StanHill zijn verhaal over atelier de Watergang. Maar er is afgelopen week inmiddels veel gebeurt. De uitzending heeft bij de gemeentelijke politiek en de culturele organisaties wel wat ‘los’ gemaakt. Leefbaar 3B, D66, De Kunsttoer en RTV Lansingerland springen in de bres om de kunstenaars die zich al bijna 8 jaar in de Watergang hebben gevestigd, en daar een inspirerende ‘Cultuurfabriek’ hebben gecreëerd, te behouden voor het culturele landschap in Lansingerland. Interne gesprekken met belanghebbende partijen, hebben de opzegtermijn van 1 februari opgeschort voor onbepaalde tijd. Hierdoor kan StanHill zijn reeds bekende plannen om een Cultuureiland te maken ‘handen en voeten’ geven en een doortimmerd plan presenteren. Kunstenaar StanHill hoopt dat dit de opmaat voor het behoudt van deze culturele ‘enclave’ is. “We moeten dit koesteren, want zoveel spraakmakende cultuurplaatsen zijn er in Lansingerland niet meer.” aldus StanHill.

Foto: Monique van der Mije

Onze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over de gebruikte cookies en onze privacy-verklaring. Bij het gebruik van de website worden automatisch cookies geplaatst.
Akkoord, verberg dit bericht