Andere kijk op… in Kunstwerk

Lansingerland – In Kunstwerk aflevering 14, verteld Ruben Buijs hoe hij in een jaar tijd meer denk 7 duizend abonnees heeft gekregen in de wereld van de Heavy Metal en Hard Rock en zien we die gearrangeerde fotografie van Marc Olthoff.

Ruben die in het dagelijks leven verzekeringsadviseur is, laat ons de kunst van het vloggen zien. Ruben heeft als hobby en passie, het kijken en luisteren naar Heavy Metal en Hard Rock muziek, dat doet hij al meer dan 25 jaar.

Hij maakt daar reviews van en muziekclips en filmt zichzelf tijdens het bekijken en beluisteren daarvan. Die ‘beleving’ van Ruben, in combinatie met de muziekclip in een beeld, en de muziek, is op zich al een beleving voor de kijkers. De twee ‘bronnen’, het clipje, en zijn eigen opgenomen beeld van zijn beleving, voegt hij samen tot een vlog. Deze vlog zet hij op YouTube onder zijn naam; Ruben Buijs, en voorziet die van zijn commentaar en beoordeling.

Inmiddels heeft Ruben meer dan 7000 abonnees in een jaar tijd gekregen, die weer op zijn vlog reageren. In de relatief korte tijd dat Ruben bezig is, nml. 1,5 jaar, is hij al een graag geziene persoonlijkheid, en willen fans met hem op de foto, als ze hem herkennen bij een concert. Ook de Internationale- en Nationale bands waar Ruben zijn reviews en vlogs over maakt, plaatsen graag zijn reviews en reacties, die soms kunnen oplopen tot over de 50.000 views, op hun eigen websites. Ruben ontmoet deze bands ook in het echt, en er ontstaat een warme vlog-band.
Ruben zou graag van zijn passie zijn werk willen maken, en als het zo door gaat moet dat zeker gaan lukken.

Marc Olthoff, laat in zijn Kunstwerk-portret zien hoe hij zijn geëngageerde fotografie tot stand laat komen. De fotografie van Marc, onderscheidt zich van de ‘click’ fotografen door de manier waarop deze foto’s tot stand komen. De foto’s worden creatief-bedacht en geheel in scene gezet. De ene keer is de lokatie bepalend, en de andere keer is er een andere inspiratiebron, zoals bijvoorbeeld een rode jurk die in het water drijft. Telkens weer probeert Marc er zijn ‘verhaal’ in te leggen, om de ‘toeschouwer’ te ‘raken’. De realisatie van het uiteindelijke resultaat en exclusieve fotografie, duurt vaak maanden tot meerdere jaren.
De technische uitvoering en de bijzondere verhalen die in de foto’s zitten, geven een boeiende kijk in de ‘keuken’ van een bijzondere fotograaf.
Marc werkt op dit moment aan 6 à 7 projecten, en we gaan nog veel verhalen van hem horen en zien.

Onze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over de gebruikte cookies en onze privacy-verklaring. Bij het gebruik van de website worden automatisch cookies geplaatst.
Akkoord, verberg dit bericht