DJ en winnares Cultuurprijs in Kunstwerk

Lansingerland – Componist/DJ Joeri Kouwenhoven en de Winnares van de Cultuurprijs Zuidplas; Birgitta Sundstrom Jansdotter zijn deze uitzending de kunstenaars.

Joeri kouwenhoven heeft het vak van ‘hedendaags’ componeren geleerd op de Media-academie/audio in Hilversum. In zijn composities die hij met synthesizers en computerprogramma’s maakt, is hij voortdurend op zoek naar een eigen identiteit die hem onderscheidend maakt van andere moderne componisten. 

Naast het componeren is Joeri een veel gevraagde DJ op Party’s en presentaties om met zijn muziek de sfeer te bepalen met zijn vakkundig in elkaar gezette Play listen.

Joeri is 24/7 bezig met muziek en daarnaast geeft hij op diverse plaatsen DJ work shops aan jonge aanstormende talenten.  Per slot van rekening is Joeri zo ook begonnen in Lansingerland waar hij menig buurthuis op zijn grondvesten heeft doen ‘dansen’.

In deze uitzending legt Joeri uit hoe hij met zijn synthesizer technieken tot een compositie komt. Speciaal voor de buurgemeente; Zuidplas  Cultuurprijs 2017, die gewonnen werd door Birgitta Sundstrom Jansdotter, werd de Rap tijdens de uitreiking ‘live’ ten gehore gebracht.

StanHill heeft de uitnodiging van Brigitta aangenomen om met eigen ogen te kunnen aanschouwen, waar je nou eigenlijk een Cultuurprijs voor kan verdienen. 
Het bezoek aan het atelier van Birgitta  maakte duidelijk dat de Cultuurprijs  een prestigieuze prijs is die je niet zomaar verdiend.  Birgitta, van origine Zweedse, woont al 15 jaar in Nederland en heeft Internationaal en nationaal vele spraakmakende exposities gemaakt. 
De schilderijen met de eigen signatuur van Birgitta vertellen de toeschouwer een verhaal waar je over na gaat denken. De onderwerpen op de doeken zijn gedachtespinsels en ‘boodschappen’ van Birgitta, die na vele weken van schetsen en uitwerken in kloeke robuuste  schilderijen resulteren van soms wel 4,4 mtr. 

De vrouw als rolmodel en het ‘omdenken’ zijn thema’s die duidelijk terug te vinden zijn in de schitterende doeken van Birgitta.