Chantal Blaak als wereldkampioene gehuldigd

Afgelopen woensdag is Chantal Blaak als wereldkampioen gehuldigd in Lansingerland. Er waren veel mensen op de huldiging afgekomen, waaronder veel jonge fietsertjes, die met haar op de foto gingen.

ChantalBlaakOpFiets

Chantal Blaak arriveert per fiets.

De huldiging van Chantal Blaak als wereldkampioene was volledig naar haar wens. Niet zo groot, maar er was wel wat. Ze woont sinds anderhalf jaar in onze gemeente en is opgegroeid in Zuidland, gemeente Nissewaard. Daarom was het mooi dat naast Pieter van der Stadt ook de burgemeester van Nissewaard, Mirjam Salet, aanwezig was tezamen met een groot aantal Nissewaarders. Na een paar korte toespraken en cadeaus, waaronder de Zilveren Erepenning van Lansingerland en een weekendje weg met haar vriend, kregen mensen de gelegenheid met haar op de foto te gaan.

 

Zelf vond ze de winst de grootste verrassing. Ze had in de wedstrijd twee keer gedacht dat het niet meer zou gaan lukken. Eerst nadat ze gevallen was. Het duurde lang voordat ze weer aansluiting vond bij het peloton. Toen ze eindelijk terugkeerde, leek haar het maximaal haalbare dat ze haar ploeggenoten zo goed mogelijk kon helpen.

ChantalBlaakMetKinderenOpFoto

Met kinderen, trui en plak op de foto.

De tweede keer dat ze niet meer in haar kansen geloofde, was toen ze op de laatste klim gelost werd. Dan is het toch normaal om op te geven? Dat vond Chantal niet. Ze bedacht zich, wilde zich er niet neerleggen en herpakte zichzelf. Ze kwam terug in de kopgroep, demarreerde door en de rest is geschiedenis.

Blijft de ene vraag over, die Chantal Blaak zelf niet kon beantwoorden in het interview: is zij de eerste wereldkampioen(e), die eerder in de wedstrijd zelf gevallen was? Als mensen dat weten, dan horen we dat graag. Dat is al onvoorstelbaar knap. Is het zelfs uniek?

Onze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over de gebruikte cookies en onze privacy-verklaring. Bij het gebruik van de website worden automatisch cookies geplaatst.
Akkoord, verberg dit bericht