Workingtest in Lansingerland in Zicht

Lansingerland – In de aflevering van mei van ‘Lansingerland in Zicht’ trappen we af met een verslag van de ‘workingtest’ bij de Flatcoater Retriever Club. Een serieuze krachtmeting voor deze jachthonden. Er waren meer dan 100 inschrijvingen in verschillende klassen voor dit evenement. Op allerlei onderdelen worden de retrievers beoordeeld door officiele keurmeesters. De winnaars gaan naar huis met een beker, een zak brokken en een krul in de staart.

Iris Houweling is al door de eerste keuring heen gekomen. Zij is de winnares van de Miss Worldverkiezing in Zuid Holland. De Bleiswijkse schone gaat nu proberen om ook de nationale titel binnen te halen zodat zij ons land gaat vertegenwoordigen bij de mondiale Miss Worldverkiezingen die in Amerika zullen plaatsvinden.

Voor schoonheid van een heel andere aard krijgen we de hulp van de Stichting Cultureel Erfgoed Lansingerland.  Lansingerland kent meer dan 50 monumenten. De komende afleveringen van Lansingerland zullen we regelmatig stilstaan bij één van die historische pareltjes. Deze keer is dat de Oldenbarnevelthoeve in Berkel.

De Lansingerlandgenoot van deze maand is Dick van Steegeren. Hij vertelt honderduit over zijn werk als boswachter. De prachtige beelden gaan vergezeld van een persoonlijk verhaal.

Onze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over de gebruikte cookies en onze privacy-verklaring. Bij het gebruik van de website worden automatisch cookies geplaatst.
Akkoord, verberg dit bericht