Stemlokalen Lansingerland gesloten

Vandaag was het feest der democratie. Maar alle stembureaus in Lansingerland zijn nu toch echt gesloten. U kon uw stem uitbrengen op één van de 28 partijen die mee doen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Een overzicht van de dag
De stembus ging vanmorgen om 7:30 uur open. Om 11:00 uur had 24,5% van de inwoners uit Lansingerland al gestemd. Dit zijn 10.609 inwoners.

Ook op basisscholen in Lansingerland werd aandacht besteed aan de verkiezingen. Zo werd op KBS Pius X een debat gehouden met leerlingen. Vooral het sociale aspect, zorgen voor mensen die het minder hebben (vluchtelingen en armere mensen) was een belangrijk onderwerp voor de kinderen.

De opkomstpercentage was om 15:00 uur 39,3%. Dat zijn 17.008 inwoners uit Lansingerland.
Om 18:00 uur had al meer dan de helft van Lansingerland zijn of haar stem uitgebracht. De opkomstpercentage van Lansingerland was toen 54,1%. Dat zijn 23424 stemmers. Rond etenstijd werd het een stuk drukker op het gemeentehuis van Lansingerland.

Opkomst
Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 was de opkomst in Lansingerland 81,1%. De totale opkomst van 2017 in Lansingerland is nog niet bekend gemaakt.

De uitslag
Vannacht wordt een voorlopige, niet-officiële uitslag gepresenteerd. Deze is gebaseerd op sneltellingen van de stembureaus. Hierbij is geen rekening gehouden met uitgebrachte voorkeurstemmen. Op 21 maart volgt de officiële uitslag.

Onze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over de gebruikte cookies en onze privacy-verklaring. Bij het gebruik van de website worden automatisch cookies geplaatst.
Akkoord, verberg dit bericht